VEČ O MENI

Leta 1996 sem doktorirala s področja živilstva na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, kjer sem bila zaposlena kot mlada raziskovalka.  Poklicno kariero sem nadaljevala v prehrambeni industriji Mercator-Emba, sprva kot tehnolog v razvoju, zadnjih 15 let vodim sektor razvoja in kakovosti.

Zanimanje za prehrano in obravnava človeka s celostnega vidika je področje, ki me najbolj navdihuje. Prehransko svetovanje, s katerim sem se leta 1997 začela ukvarjati v okviru dietetične posvetovalnice, me je pripeljalo do spoznanja, da je pri klasični prehranski obravnavi človekovo doživljanje popolnoma prezrto. Od svetovanja sem se oddaljevala, še vedno z vprašanjem, katera pot je najbolj celovita in kako tisto, kar zaužijemo, vpliva na zdravje človeka, kaj lahko naredimo, da izboljšamo svojo kakovost življenja.  

Ko sva leta 2014 z možem obiskala prvo delavnico za pare in kasneje veliko časa posvetila raziskovanju sebe in najinega odnosa, je dozorela ideja, ki sem si jo upala uresničiti. Svoje znanje o notranjem doživljanju in odnosih sem poglobila na študijskem programu Izpopolnjevanja iz Zakonske in družinske terapije na Teološki fakulteti v Ljubljani. 

Danes izvajam prehransko svetovanje s celostnim pristopom, kjer vidim posameznika kot sočloveka z vsem njegovim doživljanjem in težavami, s katerimi se sooča. 

Izkušnje in znanje rada delim z drugimi, zato nudim tudi predavanja. Predavam in svetujem tisto, kar sama živim in preskušam v življenju.

Sem mati dveh čudovitih, danes že odraslih, hčera in z možem uspešno krmariva v tretjem desetletju skupnega zakonskega življenja.

ZAKAJ SEM POSTALA SVETOVALEC TERAPEVT

Svoje znanje o prehrani in psihoterapiji sem povezala in nadgradila z novejšimi izsledki s področja nevroznanosti in epigenetike, saj me raziskovalni duh vedno žene naprej. Navdihujejo me zdravniki kot je nevrokirurginja Natasha Campbell-McBride, psihiatrinja Kelly Brogan in zdravnik biološke medicine Thomas Rau, ki s prehranskimi ukrepi in drugimi holističnimi pristopi uspešno zdravijo vse od nevroloških obolenj, duševnih motenj do kroničnih degenerativnih bolezni in težav. 

Sprva sem vse naučeno preskušala na sebi in bližnjih. Postopoma pa se je znanje dopolnjevalo in nadgrajevalo tudi z izkušnjami in razvila sem svetovalno prakso.

Pomagati ljudem v težavah čutim kot poslanstvo in dolžnost

Verjamem, da s svojimi mislimi, čustvi, notranjim doživljanjem ter svojimi prepričanji vplivamo na stanje telesa in obratno, porušeno stanje v telesu vpliva na naše mentalno in duševno zdravje. Če v svoje vsakdanje življenje uvedemo zdrave navade, zdrav način razmišljanja in se osvobodimo čustvenih blokad, prebudimo sile samozdravljenja in tako na naraven način omogočimo telesno in duševno ravnovesje.

Ljudem pomagam osvetliti situacijo in razumeti stanje, v katerem so se znašli, zakaj se počutijo kot se, kaj je do tega pripeljalo ter kaj lahko naredijo. Želim jih opogumiti za odločitev, da uvedejo spremembe. 

Nič ne morem narediti namesto klientov, sem pa ob njih, ko se soočajo s svojimi težavami in jih spodbujam, da v sebi najdejo moč, da stopijo na pot. 
Izhajam iz razumevanja, da je človek celovito in večplastno bitje in je za dosego trajnih rezultatov potreben tudi takšen pristop. 

  • Svetujem posameznikom vseh starostnih skupin, staršem otrok, parom ali celi družini 
  • Predavam v okviru raznih društev, v knjižnicah, vrtcih, šolah in v drugih skupinah 

Hobiji

Od nekdaj so me zanimale različne stvari in tudi v prostem času je tako. Imam obdobja, ko me bolj navdihujejo ples, igranje kitare in petje, saj se preko glasbe notranje povežem. Potem pride čas, ko sem več na svežem zraku, ker obožujem naravo, sončne zahode in se z možem rada odpraviva na kolo, v bližnje hribe ali na morje. V zimskem obdobju rada tečem na smučeh ali vzamem v roke dobro knjigo. Potem je tu zelenjavni vrt, ki ga rada obdelujem ter priprava domače hrane, ki mi daje posebno veselje in zadovoljstvo.