Blog – Left Sidebar

Živeti pod nenehnim stresom

by September 15, 2020

Bolj kot kdajkoli v zgodovini smo danes izpostavljeni številnim zunanjim dejavnikom, ki vplivajo na nas, tako telesno, čustveno kot tudi mentalno. Gre za različne oblike stresa, ki so poglavitni vzroki epigenetskih sprememb, ker telo pahnejo iz ravnovesja in so osnovni vzrok za večino današnjih zdravstvenih težav in tegob. Govorimo o fizičnem, kemičnem in čustvenem stresu.

Zdravje se začne v črevesju

by August 9, 2020

Kadar govorimo o vplivu hrane in načinu prehranjevanja na zdravje, ne moremo spregledati prebavnega sistema. Naš prebavni sistem je poseljen z različnimi mikroorganizmi, ki ji pravimo črevesna mikroflora ali kar mikrobiom in je tesno povezan z dogajanjem v telesu, kar pomeni da ima veliko opraviti z našim dobrim telesnim počutjem in duševnim zdravjem.

Alergije in vnetja

by July 16, 2020

Nesposobnost telesa, da bi obvladoval vnetne snovi, ki povzročajo imunsko hiperaktivnost, je eden izmed izzivov, s katerimi se srečujemo v sodobni družbi. Vedno več je stvari, ki povzročajo reakcije in vnetja in s tem obremenjujejo telo, ki išče ravnovesje.

Hrana, ki jo jemo, neposredno vpliva na naše možgane

by May 12, 2020

Hrana je najboljše zdravilo. Vse naše celice, kosti, aktivne snovi in tkiva so zgrajeni iz tega, kar jemo. Prehranske maščobe so na primer gradniki možganskega tkiva in pomagajo uravnotežiti hormone, mišice pa so zgrajene iz beljakovin. Različni vitamini in minerali se uporabljajo za ustvarjanje energije in pošiljanje električnih impulzov po nevronih, da se lahko premikamo, razmišljamo in čutimo.

Subscribe to our newsletter

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin porttitor nisl nec ex consectetur.