Prehransko svetovanje s psihoterapevtskim pristopom

Telesne težave, izzivi z zdravjem in telesno neravnovesje so zelo pogosti pojavi s katerimi se srečujemo v modernem svetu.
Na srečo pa obstaja rešitev in možnost, da spremenimo nezaželjeno v željeno. Kot doktorica iz področja prehrane z dodatnim znanjem družinske in zakonske terapije ti pomagam vzpostaviti ponovno ravnovesje v telesu kot tudi v odnosih.
Povabim te, da skupaj narediva CELOSTNI NAČRT, ki ti bo omogočil zdravo, svetlo in predvsem srečno prihodnost.
Zakaj takšen pristop

Verjamem, da je človekovo zdravje odraz treh neločljivo povezanih delov – fizičnega, psihičnega in duševnega. Ko je porušeno ravnotežje na katerem koli področju, nam to pokaže tudi telo, najprej v obliki manjših težav, ki lahko preidejo v resne bolezni. Na človeka gledam celostno, pri čemer je spoštovanje, sočutje in predanost za izboljšanje stanja na prvem mestu.

Dokazano je, da ustrezna hrana ne samo ublaži ali odpravi simptome, ampak skupaj z drugimi holističnimi pristopi odpravi vzroke mnogih tegob in bolezni, kot so:

✔ Kronične zapeke in/ali driske 
✔ Prebavne težave (bolečine, napenjanje, vetrovi,..)
✔ Prekomerna telesna teža
✔ Pogosti glavoboli
✔ Pomanjkanje energije, prekomerna utrujenost 
✔ Nespečnost
✔ Pogosti prehladi in vnetja
✔ Slaba koncentracija, poslabšanje  spomina
✔ Težave s kožo (ekcemi, izpuščaji, srbečice)
✔ Alergije in intolerance na živila
✔ Razpoloženjska nihanja, depresivnost
✔ Kronične in avtoimunske bolezni 
✔ Motnje avtističnega spektra
✔ Motnje pozornosti in hiperaktivnost 
✔ Motnje hranjenja

INDIVIDUALNO
DRUŽINSKO - STARŠI
PREHRANSKI NAČRT

Iva Lovšin Kukman

Leta 1996 sem doktorirala s področja živilstva.  Zanimanje za prehrano in obravnava človeka s celostnega vidika je področje, ki me najbolj navdihuje. Svoje znanje o notranjem doživljanju in odnosih sem pridobila na študijskem programu Izpopolnjevanja iz zakonske in družinske terapije. Danes izvajam prehransko svetovanje, kjer uporabljam komplementarno znanje različnih področij in upoštevam naravne zakonitosti. Posameznikom stojim ob strani, ko se soočajo s svojimi težavami in jih spodbujam, da v sebi najdejo moč za spremembo. Preberi več >>>

Novice in nasveti

Imate vprašanje?